Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Білорусі заявило, що виходитиме з того, чий Крим де-факто


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що його країна повинна виходити з того, чий сьогодні де-факто Крим.

Відтак Мінськ має намір, виходячи з цієї позиції, вибудовувати свою політику і взаємодіяти з окупованим півостровом, додав міністр.

«У політиці треба виходити з реалій», – сказав Макей, який перебуває у столиці Росії Москві.

«А щодо визнання чи невизнання, то від нас ніхто й не вимагає того, щоб визнавати», – сказав він на прес-конференції в редакції російського державного агентства «Россія сєгодня» (виступає під торговою маркою «РІА Новості»).

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко не раз заявляв, що Крим «фактично» вже не є українською територією, але офіційно Мінськ не визнавав заявленої Москвою «належності Криму Росії», нагадує агентство.

Білорусь також була серед лише 11 країн світу, які проголосували 27 березня 2014 року проти резолюції Генеральної асамблеї ООН, що підтримала територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах і наголосила на незаконності кримського псевдореферендуму.

Росія на початку 2014 року окупувала український Крим і за оголошеними результатами згаданого «референдуму» заявила про вступ півострова до неї. Майже весь світ не визнав цих претензій Москви на анексію Криму, їх відкинула своєю резолюцією Генеральна асамблея ООН. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року датою початку тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. Європейський союз, а також США і ще низка країн світу запровадили через це санкції проти Росії, проти діячів, причетних до окупації, і проти захоплених Росією кримських компаній.

XS
SM
MD
LG