Доступність посилання

ТОП новини

У Москві відбулися пікети на підтримку Савченко, поліція затримала активістів


Російський громадський активіст Марк Гальперін
Російський громадський активіст Марк Гальперін

У центрі російської столиці Москви біля пам'ятника Юрію Долгорукому поліція затримала 9 квітня трьох учасників пікетів на підтримку засудженої в Росії української громадянки Надії Савченко. Як повідомив один із активістів Марк Гальперін, затримання відбулося, коли пікетники, які змінювали один одного біля пам’ятника, вже збиралися йти.

Пізніше сайт «ОВД-Інфо» повідомив, що Гальперіна, Артема Звягіна і Михайла Каданера з відділкувідпустили. Протокол силовики не склали, але з кожним провели «профілактичну бесіду».

У суботу ж під час одиночних пікетів на підтримку Савченко в Москві були затримання біля будівлі адміністрації президента. У відділок «Китай-город» доставили Людмилу Любомудрову та Любов Новосельську. Згодом їх відпустили з поліції, склавши протоколи про порушення порядку проведення публічних заходів.

Українська громадянка, народний депутат України Савченко, як і обіцяла, від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів, що незаконно перебували на Донбасі в лавах підтримуваних Росією сепаратистів.

XS
SM
MD
LG