Доступність посилання

ТОП новини

У Стамбулі внаслідок вибуху поранені троє людей


Троє людей зазнали легких поранень у суботу, 9 квітня, в Стамбулі, коли бомба вибухнула біля автобусної зупинки в Стамбулі. Про це повідомляє турецьке інформаційне агентство Dogan.

Вибух стався в густонаселеному районі в європейській частині міста. Поліція оточила район вибуху, над ним також літає вертоліт.

Наразі немає жодної інформації про те, хто стоїть за цим інцидентом.

Раніше 9 квітня посольство США в Туреччині закликало американських громадян виявляти крайню обережність, особливо в Стамбулі і південному морському курорті Анталія.

Туреччина нині має численні загрози безпеці.

Анкара бере участь в очолюваній США міжнародній коаліції, яка протистоїть угрупованню «Ісламська держава» в сусідніх країнах – Сирії та Іраку. Турецький уряд також бореться з курдськими бойовиками на південному сході країни, де режим припинення вогню був порушений у липні минулого року, спричинивши найгіршу з 1990 року хвилю насильства.

Туреччина пережила 2016 року вже чотири напади смертників, останній стався в березні в Стамбулі. У двох таких нападах були звинувачені представники угруповання «Ісламська держава», курдські бойовики взяли на себе відповідальність за два інших теракти.

XS
SM
MD
LG