Доступність посилання

ТОП новини

Бурбак відкидає можливість створення коаліції з представниками «Опозиційного блоку»


Максим Бурбак
Максим Бурбак

Лідер парламентської фракції «Народного фронту» Максим Бурбак відкидає можливість створення коаліції з представниками «Опозиційного блоку». Про це він заявив в коментарі Радіо Свобода.

«Ми відкриті до всіх демократичних фракцій – «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка і«Самопоміч». Але жодних коаліцій з «Опозиційним блоком» чи депутатами, які були скомпрометовані, які голосували за закони 16 січня», – сказав він.

Сьогодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Він додав, що 12 квітня відповідне подання буде внесено до Верховної Ради. І у «Блоці Порошенка», і в «Народному фронті» вже заявили, що 12 квітня депутати можуть затвердити новий склад Кабміну.

Наприкінці березня з’явилися повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Станом на 10 квітня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси. Для створення коаліції потрібно принаймні 226 депутатів.

У лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж вийшла з коаліції.

XS
SM
MD
LG