Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: Каську вночі оголосили про підозру


Віталій Касько
Віталій Касько

У Генеральній прокуратурі підтверджують повідомлення про підозру колишньому заступнику Генерального прокурора Віталію Каську. Про це Радіо Свобода повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

За його словами, його підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4, статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Він додав, що 11 квітня Каська як підозрюваного викликають на допит у Генпрокуратуру.

«Кримінальне провадження пов’язане з махінаціями з державним житлом. Нами було розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння та приватизації Віталієм Каськом службового житла під час перебуванням на тих чи інших посадах в органах прокуратури», – сказав Куценко.

Він додав, що 11 квітня Каська як підозрюваного викликають на допит у Генпрокуратуру.

«Завтра наші колеги будуть визначатися щодо запобіжного заходу, буде готуватися відповідне клопотання до суду. Що саме ми будемо просити у суду, рішення буде ухвалене завтра», – додав він.

Касько наразі цю ситуацію не коментував.

Раніше сьогодні видання «Українська правда» з посиланням на адвоката Каська Євгена Грушковця повідомило, що сьогодні після 22:00 біля театру Івана Франка, де Касько був у своїх справах, невідомі особи обмазали його машину невідомою речовиною, щоб він не зміг відчинити двері, а після цього до Каська підійшли невідомі особи, представилися співробітниками ГПУ і почали зачитувати йому підозру. Адвокат стверджує, що слідчу дію – повідомлення про підозру – було перервано.

XS
SM
MD
LG