Доступність посилання

ТОП новини

Дві фракції коаліції погодили склад уряду, але з відставкою Яценюка є «незрозумілі затримки» – Міщенко


Я підставив плече на три місяці – Міщенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Я підставив плече на три місяці – Міщенко

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Міщенко заявляє, що фракції коаліції на посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань погодили кандидатуру нинішнього міністра соціальної політики Павла Розенка, натомість на посаду керівника Мінсоцполітики погодили кандидатуру Андрія Рева. Про це Сергій Міщенко заявив Радіо Свобода.

«Першим віце-прем’єром має стати Віталій Ковальчук, віце-прем’єром з гуманітарних питань – Павло Розенко, а головою Мінсоцполітики замість нього Андрій Рева. Міністром освіти має стати Лілія Гриневич, міністром екології – Остап Семерак, міністром охорони здоров’я – Максим Нефьодов. Залишаються на посадах – керівник Міноборони Степан Полторак, очільник МЗС Павло Клімкін та МВС – Арсен Аваков»,– сказав депутат.

За його словами, ці кандидатури погодили на засіданні фракцій «БПП» та «Народного фронту», проте не було озвучено, хто обійматиме посади міністра фінансів і міністра палива та енергетики.

Депутат наголошує, що парламент вже мав би розглянути відставку чинного прем’єра Арсенія Яценюка, однак відбуваються незрозумілі для нього затримки.

«Постанову про його відставку мали розглянути до обіду, запропонувати нового прем’єра, а по обіді його мав затвердити президент… Але постанова про відставку Яценюка не пройшла навіть комітети через відсутність кворуму та інші причини», – повідомив Міщенко.

Він як 226-й депутат потенційної коаліції «БПП» та «НФ» заявляє, що в разі відсутності прогресу з призначенням нового уряду та утворенням нової коаліції він першим вийде з фракції, наслідком цього процесу стануть розпуск парламенту та перевибори.

Раніше сьогодні перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив про входження чотирьох народних депутатів України до складу фракції «Блок Петра Порошенка», серед яких Сергій Міщенко.

Після цієї заяви «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» мають більшість у парламенті і за регламентом Верховної Ради можуть створювати коаліцію й формувати уряд.

XS
SM
MD
LG