Доступність посилання

ТОП новини

Добровольча чота «Карпатська Січ» припиняє існування – командир


Олег Куцин, командир зведеної штурмової чоти «Карпатська січ» у складі 93-ї бригади
Олег Куцин, командир зведеної штурмової чоти «Карпатська січ» у складі 93-ї бригади

Окрема зведена штурмова чота «Карпатська Січ», яка з літа минулого року діяла у складі 93-ї механізованої бригади на Дніпропетровщині, розпущена. Про це 12 квітня заявив командир роти Олег Куцин, посилаючись на рішення «високопосадовців Збройних сил України».

За його словами, до військових доведено розпорядження про розформування підрозділу «з незрозумілих для них причин», хоча частина бійців роти легалізувалась у складі української армії, підписавши контракти зі Збройними силами України, частина – мали намір це зробити.

«Станом на сьогодні ще декілька сотень українців-добровольців «Карпатської Січі» готові були підписати контракт зі Збройними силами України. Але з незрозумілих для нас причин нам доведено розпорядження про розформування нашого підрозділу», – заявив Олег Куцин.

За його словами, очолюваний ним підрозділ пройшов найгарячіші точки Донбасу.

«За весь період служби у лавах Збройних сил України, дотримуючись усіх вимог визначених законодавством, що регулює порядок проходження військової служби та контракту про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України, ми свято і неухильно додержувалися Конституції України, військової присяги, віддано служили Українському народові, сумлінно і чесно виконували службові обов’язки, вимоги військових статутів, накази командирів. Але нічим не обґрунтоване розпорядження про розформування нашого підрозділу, та повернення на «штатні посади» (такелажниками, кухарями, банщиками) спонукало нас до ухвалення рішення про розірвання контракту, підписаного з Міністерством оборони», – мовиться у заяві командира.

Він заявив, що «таке ставлення до добровольців-патріотів» і рішення про розпуск чоти «направлене на системне добивання владою всього добровольчого руху в Україні».

«Відповідно до вищезазначеного, більшість військовослужбовців, що вступили до лав ЗСУ, як такі, що легалізуються під прапором «Карпатської Січі», звертаються з рапортами про бажання розірвати контракти про проходження військової служби», – зазначив Олег Куцин.

У Міністерстві оборони України поки цієї заяви не коментували.

Чота «Карпатська Січ» була створена 2014 року з добровольців. 2015 підрозділ вступив до складу 93-ї бригади Збройних сил України, частина бійців склала військову присягу на вірність українському народу.

На цю ж тему:

13.04.2016
Бійці «Карпатської Січі» можуть продовжити службу у 93-й бригаді – комбриг
далі

XS
SM
MD
LG