Доступність посилання

ТОП новини

Російські спецслужби намагалися організувати фальшиве інтерв’ю з Порошенком – Цеголко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Речник президента України Святослав Цеголко заявляє, що російські спецслужби намагалися організувати інтерв’ю для американської газети New York Times від імені Петра Порошенка.

Facebook: Святослав Цеголко
Facebook: Святослав Цеголко

«Російські спецслужби продовжують гібридну війну проти України. З допомогою фальшивого листа вони спробували організувати інтерв’ю американській газеті New York Times від імені президента України. На фальшивому бланку подали телефони та електронні адреси своїх агентів, провели переговори і навіть телефоном озвучили «відповіді» на питання», – написав Цеголко 12 квітня на своїй сторінці у Facebook.

«До честі газети, журналісти перевірили достовірність запису у справжній прес-службі і фейкове інтерв’ю не потрапило на шпальти», – додав Цеголко.

Росія через свою агресію в Україні занепокоїла політиків як у Європі, так і у Північній Америці.

Раніше Євросоюз створив невеликий підрозділ під назвою Європейська служба зовнішніх дій по боротьбі з поширенням кремлівського трактування подій, йдеться зокрема про такі російські канали як RT і Sputnik.

У НАТО для протидії російські пропаганді створили Центр стратегічної комунікації, який базується у Латвії.

А у Сенаті США представили новий законопроект, метою якого є посилення зусиль Вашингтона щодо протидії «пропаганді і дезінформації», яку розповсюджують Росія, Китай та інші країни.

XS
SM
MD
LG