Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську працівники ракетокосмічного підприємства встановили рекорд України


Працівники ракетокосмічного підприємства встановили рекорд України (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

Працівники ракетокосмічного підприємства встановили рекорд України

У Дніпропетровську 12 квітня у рамках святкування Міжнародного дня космонавтики співробітники державного конструкторського бюро «Південне» встановили рекорд України, презентувавши загалу найбільше в країні креслення космічної ракети.

За словами молодих науковців підприємства, які ініціювали захід, загальна площа креслення складає понад 13 квадратних метрів, над ним майже добу працювало дев’ятеро співробітників «Південного». Ракета, яку накреслили фахівці, має назву «Маяк», це цілком реальна розробка конструкторського бюро, яка, як сподіваються на підприємстві, невдовзі може піти у роботу.

Рекорд зафіксували представники Книги рекордів України. Автори креслення відзначені спеціальним сертифікатом.

Під час святкування професійного свята просто неба працівники ракетокосмічної галузі намагалися популяризувати свій фах, а також розважали жителів міста, зокрема, запускаючи міні-ракети з пластикових пляшок.

Цього дня на набережній можна було також оглянути й сфотографуватись з макетами ракет, які розробило конструкторське бюро «Південне» упродовж десятиліть свого існування.

Державне конструкторське бюро «Південне» – одне з провідних підприємств світу з розробки ракетних комплексів і ракетно-космічних систем. Створене в 1951 році.

XS
SM
MD
LG