Доступність посилання

ТОП новини

Рішення Ради щодо уряду буде в четвер, переговори ще тривають – Гройсман 


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Переговори щодо нового складу уряду 13 квітня триватимуть, а 14 квітня парламент має ухвалити рішення щодо відставки прем’єра Арсенія Яценюка та формування нового складу уряду. Про це заявив, відкриваючи засідання Верховної Ради, спікер та кандидат на посаду прем’єра Володимир Гройсман

«Сьогодні ми маємо провести збори коаліції, а завтра ми маємо вийти на рішення в парламенті, проголосувати за зміну керівництва Верховної Ради і складу уряду. Сподіваюся, це стабілізує ситуацію. Бо наразі ситуація дуже складна», – визнав Гройсман.

Наразі ситуація дуже складна – Гройсман
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00

Він уточнив, що засідання проводитиме віце-спікер Андрій Парубій, а сам він братиме участь у переговорах щодо майбутнього уряду та коаліції.

Володимир Гройсман є провідним кандидатом на посаду прем’єр-міністра, але дві найбільші фракції Верховної Ради – «БПП» та «Народного фронту» наразі продовжують консультації щодо персонального складу Кабміну.

Голова парламентської фракції «БПП» Юрій Луценко уночі 13 квітня заявив, що переговори про формування нового уряду завершилися успішно. Натомість існування згоди щодо нового уряду заперечив представник потенційного партнера «БПП» по коаліції, «Народного фронту», Арсен Аваков.

12 квітня Верховна Рада України планувала розгляд питання відставки прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та формування нового складу Кабміну, проте цього так і не сталося. Яценюк оголосив про свою відставку 10 квітня.

XS
SM
MD
LG