Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Польщі назвав Росію небезпечнішою за «Ісламську державу»


Вітольд Ващиковський, архівне фото
Вітольд Ващиковський, архівне фото

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Росія становить загрозу самому існуванню європейських країн і небезпечніша, ніж екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Як сказав він, виступаючи на міжнародній конференції з питань безпеки у словацькій Братиславі, дії Росії становлять таку небезпеку, бо «ці дії можуть знищувати держави».

А от криза з мігрантами чи діяльність терористичних організацій, таких, як «Ісламська держава», сказав польський міністр, не становлять загрози існуванню Європи.

На цій же конференції міністр оборони Чехії Мартін Стропніцький закликав до посилення співпраці в НАТО у зв’язку з діями Росії. Він звернув увагу, що Росія розглядає союз НАТО як ворога і випробовує оборонні здатності, увагу і рішучість Північноатлантичного союзу захищати себе, в першу чергу в Балтійському регіоні. Але, на думку чеського міністра, цілком ізолювати Росію в питаннях безпеки не варто.

У Балтійському морі днями російські літаки здійснили небезпечний обліт есмінця США, що у Вашингтоні назвали непрофесійними діями російських льотчиків.

XS
SM
MD
LG