Доступність посилання

ТОП новини

Реалізація Мінських угод є невтішною, але не провальною – високопосадовець НАТО


Заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу
Заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу

Заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу вважає поточні результати реалізації Мінських угод невтішними, але не провальними. Про це він заявив в інтерв’ю програмі «ТСН. Тиждень», яке вийшло в ефір 17 квітня.

«Очевидно, міжнародний тиск включно із санкціями потрібно продовжувати. Росія мусить розуміти, що напівзаходи не задовольнять міжнародну спільноту чи Україну», – вказав високопосадовець НАТО.

«Мінські домовленості передбачають деяку послідовність. І подобається це чи ні, але відновлення українського контролю над кордоном є одним із пізніших кроків у процесі. Спочатку потрібно встановити перемир'я, відвести важку техніку і провести політичні заходи щодо децентралізації, організації виборів згідно з українським законодавством під контролем ОБСЄ», – нагадав про послідовність кроків Александр Вершбоу.

«Але вибори не можуть бути проведені, якщо безпекова ситуація залишатиметься такою, як тепер», – наголосив заступник генерального секретаря НАТО.

Мінські угоди були укладені в лютому 2015 року. Їхнє підписання відбулося за підсумками багатогодинних переговорів канцлера Німеччини Анґели Меркель, президентів Франції Франсуа Олланда, України Петра Порошенка та Росії Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG