Доступність посилання

ТОП новини

Горбатюк заявляє, що написав рапорт щодо тиску на нього


Сергій Горбатюк
Сергій Горбатюк

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявляє, що написав рапорт щодо тиску на нього. Про це він заявив в коментарі Радіо Свобода.

«Я написав рапорт на Севрука (виконувач обов’язків генерального прокурора Юрій Севрук – ред.) 12 квітня з приводу того, що є такий тиск. І за цим рапортом призначене службове розслідування, яке нині триває. У цьому рапорті зазначено, що в тому числі провести службове розслідування, перевіривши діяльність нашого управління», – сказав він.

Він підтвердив, що на нього чинеться тиск.

«Є розслідування щодо наших слідчих, щодо мене, це розслідування зареєстроване з серпня минулого року. Тільки незрозуміло, що розслідували. Я з цього приводу звертався до керівництва ГПУ, певний час там були притихли, зараз знов, активізувалися… Була нарада, на якій я пропонував пояснити, що ви розслідуєте стосовно цих проваджень, в чому злочин? Тому що ви створюєте відчуття тиску і незахищеності у слідчих. Мені сказали, що це не ваша справа, якщо ви не будете надавати відповіді, будете звільнені. Хоча на запитання: «Чому робота погана, які недоліки, давайте їх усувати?» На ці запитання відповіді не отримав», – сказав він.

При цьому Горбатюк не зміг назвати причини такої ситуації.

«Можливо, не туди йдемо, не тих притягуємо, не прислухаємося до керівництва, а до закону. Можливо, що запропонували мене на генерального прокурора…Тут складно сказати, але те, що так немає бути, що це все відображається на роботі...» – додав він.

Раніше сьогодні народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» й член міжфракційної групи «Єврооптимісти» Світлана Заліщук з трибуни парламенту заявила, що на Горбатюка чиниться тиск з боку заступника генерального прокурора Юрія Столярчука. У Генпрокуратурі наразі цих заяв не коментували.

XS
SM
MD
LG