Доступність посилання

ТОП новини

Запорізькі волонтери передали пересувну стоматологію для військових у зоні операції на сході


Представники Благодійного фонду «Укроп Дентал» відправили з Запоріжжя до зони воєнної операції на частині Донбасу пересувний стоматологічний кабінет, обладнаний коштами волонтерів. Його зроблено основі військового авта ГАЗ-66 і передано штатним військовим лікарям 55-ї окремої артбригади, що базується в Запоріжжі. У пересувному кабінеті встановлено все необхідне стоматологічне обладнання, зокрема й рентген-апарат.

«Є дві окремі кімнати. Одна буде для стерилізації, де будуть автоклави і все інше. Друга кімната – це повністю стаціонарне стоматологічне крісло. рентген-апарат. Особливість цієї машини – в більшій зручності. Автомобіль був досить довго стояв – довелося замінити багато, відремонтувати двигун. Технічна робота зайняла місяць. Десь тиждень пішов на фарбування. І орієнтовно півтора місяця пішло на саму установку обладнання», – розповів волонтер Василь Мезенцев.

Раніше волонтери вже обладнали одне таке авто для однієї з військових частин. Окрім того, активісти обладнали та організували роботу на передовій двох волонтерських пересувних стоматологій. У мобільних кабінетах вахтовим методом працюють волонтери-лікарі зі всієї України.

XS
SM
MD
LG