Доступність посилання

ТОП новини

Міністр Данилюк запевняє, що не отримував гроші на посаді директора офшорних компаній


Олександр Данилюк
Олександр Данилюк

Міністр фінансів України Олександр Данилюк, який поєднує державну службу з керуванням компаніями з Кіпру і Кайманових островів заявляє, що не отримував від них жодних доходів. Про це він заявив в інтерв’ю журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший», які виявили, що Данилюк і досі є директором офшорних фірм.

«Як директор цих компаній я гроші не отримував. Це просто структура управління. Це ж не робота. Це ж не employment. Ви ж не плутайте ці речі. Я не працюю там, я зарплату не отримував там. Конфлікту інтересів немає», – заявив міністр.

«Зараз я в процесі, знайшов юристів, які мені допомагають із цим. І вони мені будуть давати рекомендації, як мені міняти декларацію. За великим рахунком, ось ви мені сказали, що це порушення закону», – розповів Данилюк.

Як свідчать виписки з офіційного реєстру компаній Кіпру, із 2007 року і донині Олександр Данилюк є директором кіпрських компаній Rurik Real Estate Investment Ltd і Hogsmill Investment Ltd, які в свою чергу засновані офшором з Кайманових островів Rurik Real Estate Investment Limited. Це визнав і сам міністр, пообіцявши внести зміни до своєї декларації.

Виписки з кіпрських реєстрів
Виписки з кіпрських реєстрів
Виписка з реєстру Кайманових островів
Виписка з реєстру Кайманових островів

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», діє заборона для посадовців на керівництво компаніями як в Україні, так і за кордоном. Статтею 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за такі дії, а саме штраф (5100 – 8500 гривень) разом із конфіскацією доходів, отриманих від сумісництва.

22 квітня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що доручив відповідним органам перевірити, чи є склад злочину в діях міністра фінансів Олександра Данилюка, який виявився керівником трьох офшорних компаній.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG