Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявив, що доручить Міноборони упорядкувати службу капеланів у війську


Ілюстративна фотографія
Ілюстративна фотографія

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність з боку Міноборони прискорити напрацювання положення про капеланство у Збройних cилах України та інших силових структурах. Як повідомляє прес-служба президента, про це йшлося під час зустрічі Порошенка з керівниками церков і релігійних організацій в суботу.

«Дам доручення про прискорення розробки положення про капеланів. Для мене важливо, щоб представники кожної церкви були серед капеланів. У кожного своя дорога до Бога. Я дуже розраховую, що ви долучитесь до формування, а відповідне доручення міністру оборони буде надано», – сказав Порошенко.

За його словами, важлива роль у формуванні морально-психологічного клімату у війську належить саме капеланам.

«Роль капелана та слова Божого важко переоцінити. Тим церквам, які займають зараз активну місіонерську діяльність, мають достатню кількість капеланів – велика подяка», – додав Порошенко.

Українські священики неодноразово зверталися до влади з проханням унормувати служіння капеланів у зоні проведення антитерористичної операції на частині сходу України. Ще минулого року секретар РНБО Олександр Турчинов повідомляв, що відомство підготувало законопроект про капеланське служіння в українській армії, мета якого перевести з волонтерського формату на професійний капеланське служіння.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Відтоді, за даними ООН, загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі поранені.

XS
SM
MD
LG