Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Криму вже завтра може заборонити діяльність Меджлісу – Смедляєв


Голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв не виключає, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму на засіданні 25 квітня винесе рішення про заборону діяльності Меджлісу. Про це Заїр Смедляєв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Завтра, 25 квітня о 9:30 в місті Сімферополі, вулиця Павленка, 2, відбудеться чергове судове засідання з визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборони його діяльності на території Російської Федерації. На мою думку, завтра на підставі рішення Поклонської і Міністерства юстиції Російської Федерації винесуть рішення про визнання і його екстремістською організацією», – написав Смедляєв.

Він заявив: якщо суд ухвалить рішення про заборону Меджлісу, це буде свідченням «політичного замовлення».

13 квітня призначений Кремлем прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що ухвалила рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова до рішення суду. 15 квітня в Криму відбулося чергове засідання суду за позовом про заборону Меджлісу, наступне засідання – завтра, 25 квітня.

18 квітня Мін'юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких в цій країні зупинена «в зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності». Цей крок засудила Україна, ряд міжнародних організацій та правозахисників.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG