Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція на чолі з Саудівською Аравією заявила про знищення за вихідні понад 800 бойовиків у Ємені


Військова коаліція на чолі з Саудівською Аравією, яка бореться з угрупованням «Аль-Каїда» в Ємені заявила про знищення понад 800 бойовиків за минулі вихідні. Військові повідомили про проведення наступальних дій задля повернення під контроль південно-східного міста Мукалла.

Як йдеться у заяві від 24 квітня, оприлюдненій саудівським інформагенством SPA, бойовики утекли з Муккали, столиці провінції Хадрамаут, яка була під контролем угруповання «Аль-Каїда» з квітня 2015 року.

Війська коаліції, зокрема спецназ із Саудівської Аравії і Об'єднаних Арабських Еміратів, почали свій наступ на Муккалу 23 квітня. Для оточення міста використовувались авіаудари та сухопутні війська.

Наступ військові також здійснили в район розташування бойовиків у південному місті Зинджибарі, який був під контролем «Аль-Каїди» з грудня.

У березні 2015 року коаліція арабських держав на чолі з Саудівською Аравією розпочала військову операцію проти єменських повстанців-шиїтів, підтримавши таким чином президента Абд-Раббу Мансура Хаді й урядові війська. Війна у Ємені зіграла на руку «Аль-Каїді» в розширенні впливу і захопленні значних територій.

Від початку збройного конфлікту в Ємені, що на півдні Аравійського півострова, загинуло понад 6 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG