Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: стан здоров’я Савченко задовільний


Надія Савченко
Надія Савченко

Один із адвокатів ув’язненої в Росії Надії Савченко Марк Фейгін заявляє, що стан здоров’я української льотчиці задовільний. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода після відвідин українки сьогодні у СІЗО Новочеркаська.

«Вона себе нормально почуває. Наслідки голодування більш-менш припинені. Вона зараз не відчуває болю, але вона схудла. Я б оцінив її стан як нормальний», – сказав він.

Фейгін також зазначив, що намагався у вівторок провести прес-конференцію у Москві, але декілька майданчиків відмовили адвокату у проведені зустрічі з журналістами.

19 квітня президент України Петро Порошенко після телефонної розмови з Надією Савченко повідомив, що українка погодилася тимчасово припинити своє чергове сухе голодування, яке вона тримала від 6 квітня, вимагаючи звільнення.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Українка і сторона захисту відкидають всі звинувачення.

18 квітня суд у Києві виніс вирок у 14 років позбавлення волі за звинуваченнями, пов’язаними з тероризмом і участю у війні проти України, двом російським спецпризначенцям Єрофеєву й Александрову. Їхній захист відтак заявив, що не буде оскаржувати вироку. Їх вважають головними претендентами на обмін на Савченко.

XS
SM
MD
LG