Доступність посилання

ТОП новини

Представники влади поклали квіти до кургану чорнобильцям


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Керівництво України 26 квітня вшанувало пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи у зв’язку з 30-ми роковинами аварії на ЧАЕС.

Президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, члени уряду, міський голова Києва Віталій Кличко, а також представники духовенства поклали квіти до меморіального кургану «Героям Чорнобиля» у Києві.

Як повідомляє прес-служба глави держави, присутні на церемонії вшанували пам’ять ліквідаторів і жертв трагедії хвилиною мовчання. Воїни роти Почесної варти виконали Державний Гімн і відсалютували з особистої зброї. Стрій воїнів також пройшов урочистим маршем. Вулицею повз Меморіал проїхала символічна колона рятувальників ДСНС.

По завершенні заходу президент Порошенко відбув до зони відчуження, де візьме участь у інших заходах до 30-х роковин трагедії на ЧАЕС.

Минулої ночі ліквідатори зустріли разом мить аварії на Чорнобильській АЕС тридцять років по тому. Вибух на 4 енергоблоці стався о 01:24 26 квітня 1986 року. У пам’ять про трагедію в Києві саме у цей час над меморіальним курганом героїв Чорнобиля 30 разів вдарили у дзвін – по числу років з моменту катастрофи.

До 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС Радіо Свобода підготувало серію публікацій, які можна переглянути у розділі «Чорнобиль: 30 років по тому».

XS
SM
MD
LG