Доступність посилання

ТОП новини

Суд Одеси дозволив масові акції на Куликовому полі 1-10 травня 


©Shutterstock
©Shutterstock

Одеський окружний адміністративний суд дозволив проводити масові акції на Куликовому полі в Одесі 1-10 травня, обмеживши при цьому використання піротехніки. Про це йдеться в ухвалі на сайті суду.

За даними суду, виконком міськради як позивач просив заборонити збори, демонстрації та інші мирні акції, присвячені пам'яті загиблих 2 травня 2014 року через загрозу «масових заворушень, шкоду здоров’ю та життю людей».

«Позивач не надав жодних належних доказів того, що проведення заходів, про які його сповіщали, можуть створити реальну небезпеку заворушень чи загрозу здоров’ю населення або правам і свободам інших людей. Крім того, необґрунтованими суд вважає і доводи позивача щодо можливості скупчення осіб з протилежними громадянськими позиціями, оскільки право на мирне зібрання не може бути обмежене», – йдеться в повідомленні на сайті суду.

Водночас у суді заявили про заборону при проведенні масових заходів використовувати піротехнічні вироби, що можуть створити небезпеку травмування людей.

Напередодні голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі повідомив, що президент Порошенко доручив ввести в Одесу додаткові сили поліції і Нацгвардії, але в міністерстві внутрішніх справ це заперечили.

У ніч на вівторок на наметове містечко мітингувальників, які біля Одеської міськради вимагають відставки чинного мера міста Геннадія Труханова, напали близько 20 невідомих осіб в балаклавах. У результаті троє мітингувальників отримали тяжкі травми. Поліція розпочала досудове розслідування.

2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 людей, постраждали близько 300. Сутички розпочалися в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди.

XS
SM
MD
LG