Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман обіцяє звернутися до НАБУ щодо перевірки заступника міністра екології Канцурака


Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє звернутися до Національного антикорупційного бюро України щодо перевірки заступника міністра екології і природних ресурсів Віктора Канцурака.

«Я сьогодні звернуся до НАБУ щодо перевірки фактів стосовно заступника міністра Віктора Канцурака», – заявив Гройсман.

Водночас прем’єр попросив міністрів ретельніше підходити до пропозицій у кадрових призначеннях і не виносити на призначення скомпрометовані кандидатури.

За даними видання «Наші гроші», Канцурак, який призначений заступником міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, фігурує у корупційному скандалі.

За часів президента Віктора Януковича Канцурак був директором Департаменту заповідної справи Мінекології, яке очолював спочатку Микола Злочевський, а потім Едуард Ставицький.

Як повідомляють ЗМІ, в 2011 році Канцурак входив до складу тендерного комітету міністерства під час закупівлі супутникових знімків території України у австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за 49,38 мільйона гривень, хоча Харківська Національна академія міського господарства пропонувала ці фото за 250 тисяч гривень. Однак тендерний комітет під формальним приводом відхилив заявку державної української установи на користь австрійської фірми. Сам Канцурак цієї інформації не коментував.

XS
SM
MD
LG