Доступність посилання

ТОП новини

Речник АТО: бойовики могли самі обстріляти Оленівку, щоб звинуватити українських військових


Речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник заявляє, що ані Збройні сили України, ані інші українські військові формування, що воюють на сході, не мають відношення до обстрілу в Оленівці на території, підконтрольній бойовикам з угруповання «ДНР».

«По-перше, ми не відкриваємо вогонь ані по населених пунктах, ані по дорогах, де можуть пересуватися мирні люди. По-друге, ми суворо дотримуємося Мінських домовленостей, і вогонь відкриваємо лише у відповідь на злочинні дії бойовиків і лише в разі, коли ми точно знаємо, що вогонь не зашкодить мирним людям», – сказав Мотузяник.

За його словами, за оперативною інформацією військових, неподалік цього району бойовики провокували українських військових на відкриття вогню. «Вони відкривали вогонь зі стрілецької зброї, але обстріл був таким, що не міг зашкодити життю і здоров’ю наших військових. Тому українські військові вогонь у відповідь не відкривали», – наголосив він.

«Тому ми можемо зробити висновок, що бойовики самі скоїли цей обстріл з метою звинуватити українську сторону в злочинах проти людяності, введення в оману СММ ОБСЄ і міжнародної спільноти», – сказав Мотузяник.

За його словами, українська сторона не може перевірити інформацію про загиблих цивільних, бо ця територія не підконтрольна Києву, але перевірку проводить ОБСЄ.

У місії ОБСЄ Радіо Свобода пообіцяли найближчим часом розповісти про ситуацію.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області України, вранці 27 квітня заявили про загибель чотирьох і поранення восьми цивільних внаслідок обстрілу контрольно-пропускного пункту «Оленівка», що перебуває під їхнім контролем. В угрупованні звинуватили в обстрілі українських військових.

XS
SM
MD
LG