Доступність посилання

ТОП новини

Міськрада Одеси буде оскаржувати рішення суду щодо проведення масових заходів на Куликовому полі


Геннадій Труханов
Геннадій Труханов

Міська рада Одеси має намір оскаржити рішення Одеського окружного адміністративного суду, яким дозволяється проведення масових акцій на Куликовому полі в Одесі 1-10 травня. Про це сьогодні заявив мер міста Геннадій Труханов після VI сесії міської ради.

«Є інформація про можливі провокації, заворушення. Ми маємо забезпечити порядок та безпеку в день трагедії», – пояснив він.

Крім цього, міський голова Одеси знову прокоментував ситуацію щодо свого російського громадянства та володіння офшорними компаніями.

Він заявив, що має офіційні документи, які спростовують цю інформацію, та обіцяв незабаром опублікувати їх.

Водночас під будівлею міської ради триває безстрокова акція «Одеса без Труханова», активісти вийшли на протест після нападу на їхнє наметове містечко. За правопорядком слідкують правоохоронці та військові.

«Тепер ми вже нікуди не підемо. Наші вимоги – дізнатися, хто координував нападників на наметове містечко», – заявив активіст Сергій Гуцалюк.

Напередодні голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що президент України Петро Порошенко доручив ввести в Одесу додаткові сили поліції і Нацгвардії, але в Міністерстві внутрішніх справ це заперечили, а в Адміністрації президента підтвердження чи заперечення цієї інформації поки що не було.

У ніч на 26 квітня на наметове містечко мітингувальників, які біля Одеської міськради вимагають відставки Геннадія Труханова, напали близько 20 невідомих осіб в балаклавах. У результаті троє осіб отримали тяжкі травми. Поліція розпочала досудове розслідування.

XS
SM
MD
LG