Доступність посилання

ТОП новини

Моніторингова місія заявила про припинення передачі вірусу поліомієліту в Україні


©Shutterstock
©Shutterstock

Передавання вірусу поліомієліту в Україні, найімовірніше, припинилося. Про це повідомив координатор оцінки реагування на спалах поліомієліту в Україні Патрік О’Коннор у четвер в Києві. Висновки моніторингова місія міжнародних експертів зробила на основі шестимісячної оцінки ситуації в Україні.

«Напрацьовані висновки нашої місії є такими, що передача вірусу поліомієліту в Україні, найймовірніше, припинилась. Але при цьому команда експертів з оцінки занепокоєна тими прогалинами, які існують у програмах імунізації і епіднагляду України, що наражають Україну на ризик появи повторного спалаху», – сказав О’Коннор.

У свою чергу, заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Перегінець повідомив, що до України найближчим часом надійдуть дві нові бівалентні вакцини, які мають всі відповідні дозволи та реєстраційні посвідчення.

«Ми сподіваємося, що в найближчий тиждень-два ця вакцина надійде в Україну», – зазначив Перегінець.

За словами заступника міністра, МОЗ вже передав дані щодо потреб в кількості вакцини до дитячого фонду UNICEF.

Про спалах поліомієліту в Україні стало відомо у серпні 2015 року. Загалом відбулося три раунди вакцинації проти недуги. У червні має відбутися засідання комісії із сертифікації ліквідації поліомієліту в європейському регіоні, де Україна доповідатиме про результати боротьби зі спалахом.

XS
SM
MD
LG