Доступність посилання

ТОП новини

Віра Савченко повернулася в Україну 


Віра Савченко
Віра Савченко

Сестра утримуваної в Росії української громадянки Надії Савченко Віра перетнула кордон з Росією і вже перебуває на території України. Про це повідомив на своїй сторінці у Twitter президент України Петро Порошенко.

«Щойно генеральний консул в Ростові поінформував мене, що Віра Савченко перетнула український кордон і вже перебуває на рідній землі», – написав Порошенко.

Інших подробиць повернення українки немає.

Факт свого повернення на батьківщину підтвердила у соціальній мережі і сама Віра Савченко.

«Є контакт. Рідненька земля! Дякую всім, хто співпереживав, допомагав, невтомним консулам, політикам! Дякую тобі. Я вдома. Тепер потрібно ще так і Надю, і всіх наших», – написала Віра Савченко у Facebook.

Близько двох годин тому Віра Савченко повідомляла про позитивні сигнали щодо її виїзду з території Росії, у чому їй перешкодили російські митники напередодні ввечері. Російські ЗМІ теж писали, що обмеження на виїзд з Росії сестри Надії Савченко скасовані.

Від ранку 28 квітня сестра ув’язненої в Росії українки Надії Савченко Віра перебувала в будівлі консульства України в Ростові-на-Дону, паспорт також був при ній.

Пізно ввечері 27 квітня Віру Савченко не випустили з Російської Федерації.

Як підтвердив адвокат Надії Савченко Марк Фейгін, Віра Савченко перебуває в Росії у федеральному розшуку через «неповагу до суду» під час судового процесу над українцями у столиці Чечні Грозному, що може загрожувати ув’язненням на півроку.

На цю ж тему:

25.11.2015
МЗС України обурене порушенням у Росії справи проти Віри Савченко

Справу порушили за «неповагу до суду і судової влади Росії». Віра Савченко нібито заявила: «Не суддя, а чмо!» далі

XS
SM
MD
LG