Доступність посилання

ТОП новини

Саманта Пауер: Радбез ООН не обговорював ситуацію в Україні від грудня


Посол США в ООН Саманта Пауер
Посол США в ООН Саманта Пауер

Посол США в ООН Саманта Пауер, виступаючи на відкритому засіданні Ради Безпеки ООНувечері 28 квітня, заявила, що конфлікт на Донбасі посилився, однак Рада Безпеки не обговорювала ситуації ще з грудня минулого року. «Порушення російської окупації у Криму триває і конфлікт на Донбасі підтримує Росія», – заявляє Пауер.

Більше двох років відтоді, як Росія провела «референдум у лапках» – «тим часом у Криму всі дії кримських татар сприймаються як злочин – їм заборонено збиратися, відкривати рахунки». Пауер засудила рішення російської влади Криму заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Пауер закликала не забувати про причини кризи на Сході Україні, яку створює Росія своїми діями. Вона закликала Росію зробити перший крок на шляху припинення вогню і дати доступ моніторинговій місії ОБСЄ діяти в зоні конфлікту.

«Тільки після того, як Росія відведе всі озброєння з української території та відпустить усіх полонених, можна буде говорити про покращення ситуації», – заявила представниця США в ООН.

У Нью-Йорку триває відкрите засідання Ради Безпеки ООН, ініційоване Постійним представництвом України при ООН.

Засідання анонсував напередодні президент України Петро Порошенко. «Причина: погіршення безпекової ситуації на Донбасі та невиконання Росією Мінських домовленостей», – мовиться у повідомленні на сайті президента.

XS
SM
MD
LG