Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі скоротили кількість обстрілів – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі інформує, що впродовж доби 28 квітня підтримувані Росією сепаратисти здійснили 22 обстріли позицій українських військових. Це на сім обстрілів менше, ніж за добу 27 квітня.

«З боку тимчасово окупованого Донецька та його околиць бойовики з мінометів калібрів 120 та 82 міліметри, а також автоматичних станкових гранатометів вели вогонь по наших опорних пунктах у районі Красногорівки та південніше Авдіївки. Біля Мар’їнки ворог застосовував проти українських воїнів гранатомети та снайперів», – ідеться в повідомленні українських військових.

Обстріли також зафіксовані на Маріупольському та Луганському напрямках.

В угрупованні «ДНР» увечері 28 квітня українських військових звинуватили в обстрілі Ясинуватського блокпоста та околиць Донецька. Донецькі сепаратисти також стверджували, що вдень українські військові обстріляли село Саханка на півдні контрольованої бойовиками частини Донецької області з 82-міліметрових мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

В угрупованні «ЛНР» оперативної інформації про бойові дії немає.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG