Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко сподівається на припинення вогню на Донбасі з нагоди Великодня


Президент України Петро Порошенко очікує, що Росія і підтримувані нею бойовики на Донбасі з нагоди свята Великодня встановлять режим тиші на сході України. Якщо це станеться, глава держави, який за посадою є Головнокомандувачем Збройних сил, зобов’язується гарантувати режим припинення вогню з боку українських військових.

«Цьогорічний Великдень стане тестом для Росії на її приналежність до християнської цивілізації. Щоб пройти цей тест, Росія та її маріонетки мають беззастережно припинити вогонь хоча б на Пасху», – йдеться 29 квітня в повідомленні на офіційній сторінці Порошенка у Facebook.

При цьому глава держави заявив, що якщо це буде зроблено, то він зі свого боку готовий гарантувати дотримання режиму припинення вогню з української сторони, «з надією, що він yабуде постійного характеру, не обмеженого за часом».

«Очікую на підтримку цієї ініціативи з боку наших західних партнерів», – додав президент України.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG