Доступність посилання

ТОП новини

Влада Іраку закрила офіс «Аль-Джазіри», звинувативши в розпалюванні ворожнечі


Іракська влада закрила багдадський офіс «Аль-Джазіри», звинувативши телеканал, що базується в Катарі, у розпалюванні «насильства і сектантства».

Комісія Іраку з питань ЗМІ і комунікацій надіслала телемережі листа, в якому поінформувала про своє рішення, ухвалене 24 березня, про відкликання ліцензії бюро і його закриття на рік.

В «Аль-Джазірі» 28 квітня відкинули всі звинувачення і заявили, що не відхиляються від професійного й об’єктивного висвітлення інформації. За словами представників телеканалу, рішення влади Іраку суперечить «зобов’язанням гарантувати свободу слова».

«Ми залишаємося відданими висвітленню новин про Ірак для народу Іраку, наших глядачів в арабських країнах і в цілому світі», – йдеться в заяві.

«Аль-Джазіра» неодноразово потрапляла під критику від іракської влади за занадто приязне, як вважає Ірак, висвітлення діяльності екстремістського угруповання «Ісламська держава» і занадто різке ставлення до шиїтської більшості країни.

В Іраку багато хто вважає, що Катар, який фінансує «Аль-Джазіру», навмисно спонсорує сунітські угруповання, щоб протистояти зростанню впливу Ірану і шиїтського ісламу в регіоні.

XS
SM
MD
LG