Доступність посилання

ТОП новини

У Раді суддів обурені дорученням Гройсмана щодо перевірки рішень суддів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Раді суддів обурені дорученням прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана Мін’юсту щодо перевірки так званих «неправомірних» рішень суддів. Про це йдеться у тексті заяви Ради.

У Раді зауважують, що державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову, а давати оцінку законності та обґрунтованості рішень судді можуть тільки суди апеляційної та касаційної інстанції.

Мін’юст є органом виконавчої гілки влади і не має повноважень аналізувати рішення суддів, «тому що втручання в роботу судді, який є носієм державної влади, розцінюватиметься не тільки як грубе порушення незалежності судді, а й як прояв відвертого політичного тиску», зазначається у заяві.

Рада суддів України, у свою чергу, закликає «всіх представників влади, політиків та посадовців не розхитувати ситуацію в державі, сумнівними заявами для отримання політичних дивідендів».

Напередодні Гройсман дав доручення Міністерству юстиції України проаналізувати кожен випадок ухвалення суддями неправомірних рішень та діяльність судді, що виносить відповідні рішення.

XS
SM
MD
LG