Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі депутат заявляє про звільнення з роботи шістьох учасників АТО


Депутат Криворізької міської ради Ольга Бондаренко заявляє, що чотирьох українських військових, які зараз перебувають в зоні бойових дій на Донбасі, звільнять з підприємства, яке належить російському бізнесу, в Кривому Розі. Про це заявила депутат Криворізької міської ради Ольга Бондаренко.

За її словами, за допомогою до неї звернулись рідні робітників, які підлягають звільненню.

«До мене як до депутата міськради звернулись за допомогою члени родин працівників ПАТ «Євраз Суха Балка» та передали в руки копію наказу №1606 від 21 квітня 2016 року «Про перелік осіб, що підлягають звільненню у зв’язку зі скороченням чисельності і штату робітників», підписаного гендиректором підприємства. Згідно з наказом, мають бути звільнені шість учасників бойових дій. Четверо з них – на сьогоднішній день – на війні», – повідомила депутат.

За її словами, такі наміри підприємства суперечать низці законів України, які захищають права учасників АТО та членів їхніх родин. Як зазначила Ольга Бондаренко, це питання буде винесене на сесію міськради.

Водночас у ПАТ «Євраз Суха Балка» у п’ятницю підтвердили, що через злиття двох ділянок шахтобудівельного управління на підприємстві «фактично скороченню підлягають близько 10 штатних одиниць» і що «у числі працівників, посади яких планується скоротити, є шість учасників бойових дій», проте на підприємстві зазначають, що до завершення служби бійців робочі місця за ними будуть збережені.

«До завершення їхньої служби підприємство зберігає за ними місце роботи і продовжує виплачувати середній заробіток. Після того, як воїни повернуться на рудник, їм буде запропоновано список вакансій і вони будуть працевлаштовані за їхньою кваліфікацією і без змін умов праці», – заявили в прес-службі підприємства з посиланням на заяву директора з персоналу та соціальних питань підприємства Ігоря Науменка.

На підприємстві також повідомили, що листи з роз'ясненнями щодо ситуації вже передали родинам учасників АТО.

«Євраз Суха Балка» – підприємство гірничодобувної галузі, що спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом, до структури входять дві шахти.

XS
SM
MD
LG