Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан: поліція заявляє про пошуки австралійки з гуманітарної організації


Поліція заявляє про пошуки австралійської працівниці гуманітарної організації, яку, як вважають, викрали в східній провінції Афганістану.

Кетрін Джейн Вілсон захопили озброєні люди, які штурмували її організацію в місті Джалалабаді, заявили австралійський уряд і поліція провінції Нангархар 29 квітня.

Вілсон працювала в регіоні протягом багатьох років з благодійними організаціями, які опікуються правами жінок. Вона керувала групою, яка допомагає підтримувати збіднілих афганських жінок, продаючи вишиті предмети, які вони роблять.

Її літній батько, Брайан, закликав звільнити дочку в інтерв’ю Австралійській радіокорпорації.

«Я вважаю, що вона – заручниця, і вони зроблять все можливе, щоб тримати її в живих, а не нашкодити їй просто тому, що вони хочуть мати те чи інше взамін», сказав він.

Поліція повідомила, що викрадачі досі не виходили на контакт. Жодне угруповання не взяло на себе відповідальність, проте угруповання «Ісламська держава» діє в цій провінції.

Викрадення, особливо з метою отримання викупу, поширені в Афганістані, і часто націлені на співробітників гуманітарних організацій.

XS
SM
MD
LG