Доступність посилання

ТОП новини

Демонстранти в Іраку увійшли до будівлі парламенту


Кількасот протестувальників у столиці Іраку Багдаді 30 квітня прорвалися до так званої «зеленої зони» – посилено охоронюваної частини міста, в якій розташовані урядові будівлі, іноземні посольства та інші важливі об’єкти. Частина демонстрантів увійшла до будівлі парламенту.

Акції протесту ініціювали прихильники шиїтського клірика Муктади ас-Садра – після того, як законодавці відмовилися провести голосування щодо реформування уряду.

Жодних повідомлень про акти насильства немає, хоча сили безпеки присутні в «зеленій зоні». Силовики не намагалися запобігти входу демонстрантів до парламенту. Сили безпеки блокують дороги до центру міста, щоб не допустити збільшення числа протестувальників у «зеленій зоні».

Урядові джерела відмовилися підтвердити повідомлення деяких засобів інформації, що прем’єр-міністр Хайдер аль-Абаді залишив робоче місце й перебуває в невстановленому безпечному місці.

Прихильники впливового священнослужителя Муктади ас-Садра протестують уже кілька тижнів, вимагаючи від Хайдера аль-Абаді реалізації обіцяних реформ. Однак частина парламентських партій опираються спробам прем’єр-міністра, який планує замінити на технократів частину урядовців.

XS
SM
MD
LG