Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі бойовики 10 разів порушили нові домовленості про режим тиші – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією сепаратисти здійснили до 18:00 30 квітня 10 обстрілів позицій українських військових – попри нові домовленості про суворе дотримання режиму тиші щонайменше на період святкування Великодня.

За даними штабу, з гранатометів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь у бік Мар’їнки та Авдіївки з передмістя Донецька. «Окрім того, позиції сил АТО в районі Мар’їнки противник обстріляв з міномету калібру 82 міліметри», – йдеться в повідомленні.

Також обстріли зафіксовані на інших напрямках, інформують українські військові.

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в нічних обстрілах передмість Донецька та Горлівки, а також Ясинуватського блокпоста. В угрупованні «ЛНР» 30 квітня повідомили про обстріл села Калинове українськими військовими.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

XS
SM
MD
LG