Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі 27 разів обстріляли позиції українських військових – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що впродовж доби 30 квітня підтримувані Росією сепаратисти 27 разів обстріляли позиції українських військових. Це на 13 обстрілів менше, ніж за добу 29 квітня, але все одно є порушенням нових домовленостей про дотримання режиму повної тиші у зоні проведення АТО.

«З вечора бойовики вели особливо інтенсивний вогонь на Донецькому напрямку. Зокрема, наші опорні пункти в районі Авдіївки, Зайцева, Майорська та Луганського противник обстрілював з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Окрім того, по захисниках Авдіївки ворог бив з мінометів калібру 82 міліметри», – ідеться в повідомленні.

Обстріли також зафіксовані на Маріупольському напрямку, відзначають у штабі.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах передмість Горлівки та Донецька, а також Ясинуватського блокпоста. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

XS
SM
MD
LG