Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко у Великодню ніч відвідав християнські храми Києва


Президент України Петро Порошенко з дружиною у Великодню ніч, 1 травня 2016 року
Президент України Петро Порошенко з дружиною у Великодню ніч, 1 травня 2016 року

Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною у Великодню ніч відвідали кілька християнських храмів Києва та взяли участь у святкових богослужіннях, інформує офіційний сайт голови держави.

У Володимирському кафедральному соборі президентське подружжя разом із патріархом Київським і всієї Руси-України, настоятелем Української православної церкви Київського патріархату Філаретом та вірянами пройшли Хресною ходою навколо храму. Після цього вони взяли участь у богослужінні, яке провів настоятель УПЦ КП.

Петро та Марина Порошенки також завітали на Святкову службу до храму УГКЦ святого Миколая Чудотворця, що на Аскольдовій могилі.

Глава держави разом із дружиною відвідали також Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, де приєдналися до богослужіння Української православної церкви, яка перебуває в молитовній єдності з Моковським патріархатом. У Трапезній церкві Святкову службу відправив предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій.

У всіх київських християнських святинях Петро Порошенко разом із дружиною вітали вірян зі святом Великодня та Воскресінням Христовим.

Християни східного обряду, найчисленнішими серед яких в Україні є православні та греко-католики, відзначають цього року свято Великодня 1 травня. Це головне свято богослужебного року, дата цього свята не є сталою і кожного конкретного року обчислюється за місячно-сонячним календарем.

XS
SM
MD
LG