Доступність посилання

ТОП новини

Ірак: організатори протесту закликають демонстрантів покинути урядовий квартал


Організатори протесту всередині «зеленої зони» Багдада закликають демонстрантів покинути урядовий квартал через день після того, як вони увірвалися в парламент.

Організатори закликали до розпуску після того, як прем’єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді наказав заарештувати бунтівників і притягнути їх до відповідальності.

На площі біля урядового кварталу спікер сказала, що протестуючі мають залишити «зелену зону», «маючи сильну позицію», з поваги до шиїтського паломництва мусульман в Багдаді, але повернуться пізніше, щоб простежити за виконанням їхніх вимог.

Багато з учасників протесту лояльних до шиїтського клірика Муктади ас-Садра почали залишати парламент раніше, хоча сотні залишилися в так званій «зеленій зоні» – посилено охоронюваній частині міста, в якій розташовані урядові будівлі та іноземні посольства.

Ситуація була спокійною, протестуючі оглядали територію і фотографувати місця, які вони рідко бачили або рідко могли отримати доступ до них. Деякі протестувальники встановили намети перед будівлею парламенту.

30 квітня стався штурм після того, як законодавці відмовилися провести голосування щодо реформування уряду.

XS
SM
MD
LG