Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі втрат серед українських військових немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі не постраждав жоден український військовий, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора на Донбасі було шість обстрілів позицій українських військових.

Зокрема на луганському напрямку бойовики застосували стрілецьку зброю і гранатомет, це сталося поблизу Новозванівки, зазначив Лисенко.

«На донецькому напрямку єдиним порушенням перемир’я був п’ятнадцятихвилинний обстріл зі стрілецької зброї і гранатометів в районі Авдіївки. Інші чотири провокації відбулися на маріупольському напрямку, зокрема бойовики, розташовані неподалік села Коминтернове стріляли з зенітної установки і гранатометів по позиціях сил АТО біля Водяного, а також з гранатометів по українських військовослужбовцях поблизу Талаківки», – сказав він.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові сьогодні вранці обстріляли територію Донецького аеропорту. В угрупованні «ЛНР» про обстріли наразі не повідомляли, проте вчора звинувачували українських військових у порушенні перемир’я, зокрема в обстрілі району села Калинівка.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

XS
SM
MD
LG