Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі стався вибух гранати, постраждала одна людина – поліція


У Кривому Розі на території конюшні стався вибух гранати РГД-5. Про це повідомили в прес-службі управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

За даними поліції, кінь, на якому здійснював прогулянку чоловік, зачепив шлагбаум, після чого стався вибух.

В результаті вибуху наїзник отримав поранення лівої ноги та сідниць, від шпиталізації чоловік відмовився.

«З місця пригоди поліцейські вилучили елемент запалу та металеві частини корпусу, ймовірно, гранати «РГД-5», – заявили в поліції й додали, що «вжиті заходи до встановлення та затримання зловмисника».

Водночас, як повідомив Радіо Свобода криворізький правозахисник Валерій Романов, постраждалим є один із місцевих активістів Богдан Кузьмінський. Як уточнив Романов, чоловік, здійснюючи кінну прогулянку, підірвався на розтяжці, встановленій поблизу кінної ферми невідомими. Як зазначив Романов, активіст отримав легкі травми й наразі лікується амбулаторно. Інцидент з гранатою, заявив правозахисник, активіст пов’язує зі своєю громадською роботою.

«Потерпілий – активний майданівець, разом зі мною він входив до групи правового захисту Криворізького Майдану, «розкопував» справи щодо викрадення труб у місті тощо. Поліція вже порушила кримінальне провадження, Богдан уже дав свідчення», – сказав Валерій Романов Радіо Свобода.

Правоохоронці за фактом вибуху відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 (Замах на злочин) та частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG