Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі двічі обстріляли українські позиції – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж сьогоднішньої доби підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі двічі обстрілювали українські позиції.

«Зранку вони (сепаратисти – ред.) відкрили вогонь зі стрілецької зброї по позиціях українських воїнів у районі Луганського, що на горлівсько-світлодарській дузі. Близько півдня бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО поблизу Невельського, що на донецькому напрямку. Зі сторони тимчасово окупованого населеного пункту Старомихайлівка вони випустили близько двох десятків мін по українських захисниках із заборонених Мінськими домовленостями 120-міліметрових мінометів», – мовиться у повідомленні штабу АТО, опублікованому ввечері 2 травня.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові сьогодні вранці обстріляли територію Донецького аеропорту. В угрупованні «ЛНР» про обстріли у понеділок не повідомляли.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

XS
SM
MD
LG