Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти знову активізували обстріли на Донбасі – речник АТО


Речник АТО Антон Миронович повідомив, що з вечора вівторка підтримувані Росією сепаратисти активізували обстріли позицій українських військовослужбовців на Донбасі.

«В районі Зайцева, Луганського та Авдіївки бойовики обстрілювали наші опорні пункти зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем. Українські позиції неподалік Авдіївки, окрім того, були обстріляні з озброєння БМП», – повідомив Миронович.

За його словами, з-поміж 6 обстрілів за минулу добу, сепаратисти також атакували поблизу Гнутового.

«Неспокійно і з початку цієї доби. Зі стрілецької зброї та гранатометів бойовики обстріляли наші позиції поблизу Новотроїцького та Луганського», – додав Антон Миронович.

В угрупованні «ДНР» напередодні заявляли про 14 порушень режиму припинення вогню з боку ЗСУ за попередню добу. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG