Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби сепаратисти на Донбасі стріляли 13 разів – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що проросійські сепаратисти на Донбасі за минулу добу здійснили 13 обстрілів позицій українських військових вздовж лінії розмежування сторін. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Більше половини випадків застосування бойовиками зброї припадає на темну пору доби. На донецькому напрямку злочинці проросійських банд знову обстріляли зі стрілецької зброї та гранатометів наші опорні пункти в районі Авдіївки та Луганського. На маріупольському напрямку бойовики вели вогонь по опорних пунктах сил АТО в районі населених пунктів Гранітне та Новотроїцьке зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів», – йдеться в повідомленні.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових немає.

За даними штабу українських військових, з початку нової доби вздовж усієї лінії розмежування – тихо.

В угрупованні «ДНР» напередодні заявили, що українські військові обстріляли з мінометів та озброєння БМП село Комінтернове. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють, але звинувачують ЗСУ в зосередженні військової техніки біля лінії розмежування на Донбасі.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG