Доступність посилання

ТОП новини

В ООН звинуватили сирійський уряд у воєнних злочинах в Алеппо


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Джефрі Фелтман звинуватив сирійський уряд у серйозних злочинах через бомбардування Алеппо і зажадав, щоб винні були притягнуті до відповідальності.

«Дозвольте мені абсолютно чітко ще раз заявити: зумисні і прямі атаки на лікарні є воєнними злочинами. Використання голодування в якості зброї під час конфлікту також є воєнним злочином», – сказав Фелтман на Раді безпеки ООН 4 травня.

Фелтман заявив, що Сирія має постати перед Міжнародним кримінальним судом за звинуваченням у воєнних злочинах.

«Особи, відповідальні за воєнні злочини, повинні бути притягнуті до відповідальності», – сказав він, додавши, що й сирійська опозиція також причетна до «смертей і руйнувань» під час обстрілу Алеппо.

Пропозицію Заходу віддати Сирію під трибунал у Гаазі в 2014 році ветувала Росія та Китай.

Посол Великобританії в ООН також звинуватив Сирію у скоєнні воєнних злочинів у Алеппо. Водночас Сирія і Росія наполягають, що сирійський режим воює з терористичними групами в місті.

15 членів Ради безпеки ООН закликали всі сторони сирійського конфлікту дотримуватися оновленої угоди за посередництва США та Росії про режим припинення вогню в Алеппо, що розпочався 5 травня і має тривати протягом 48 годин.

XS
SM
MD
LG