Доступність посилання

ТОП новини

У Криму озброєні люди відвезли з мечеті понад сотню мусульман – Курбедінов


Адвокат Еміль Курбедінов повідомив у п’ятницю, що з кримської мечеті озброєні люди вивезли близько сотні мусульман після молитви в невідомому напрямку. Про це Курбедінов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Надійшла інформація, що від 30 до 50 озброєних людей нагрянули в мечеть у селі Молодіжне Сімферопольського району після Джума намазу. Як повідомили, відвозять у невідомому напрямку понад 100 мусульман», – написав Курбедінов.

Інших подробиць інциденту наразі немає. Офіційні коментарі російських силових відомств Криму також відсутні.

Після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, відзначають в Меджлісі та правозахисники.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG