Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров назвав інцидент біля кримської мечеті дискримінацією мусульман Криму


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав інцидент 6 травня біля кримської мечеті дискримінацією мусульман з боку окупаційної російської влади. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«В окупованому Росією Криму вже стало недоброю традицією камуфлювати дискримінацію мусульман під так звані «рейди по виявленню незаконних мігрантів». Проведення таких «рейдів» дивним чином збігається з часом проведення кримськими татарами спільного п'ятничного намазу. При цьому, до мечеті, обраної заздалегідь окупантами як об'єкт для їх нападу, підтягуються автобуси та інша техніка з посиленими силами збройної поліції, співробітників ФСБ», – написав Чубаров.

За його словами, представники окупаційної влади зумисне обрали мусульманську общину, щоб дискредитувати кримських татар під приводом перевірки документів.

«Подібні дискримінаційні дії, що застосовуються російськими окупантами по відношенню до мусульман Криму, ніколи не використовуються ними до віруючих інших конфесій, що, безумовно, підтверджує цілеспрямованість репресій російських окупантів, які мають на меті залякування кримських татар, приниження їх честі та гідності», – додав Чубаров.

Сьогодні з’явилася інформація про те, що озброєні люди прибули у п’ятницюв мечеть села Молодіжне Сімферопольського району і намагалися відвезти після намазу близько сотні мусульман. Через деякий час людей відпустили з вимогою з’явитися невдовзі у відділок поліції. Офіційні коментарі російських силових відомств Криму з цього приводу були відсутні.

Відео користувача «15 минут» в YouTube

Після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, відзначають представники Меджлісу і правозахисники.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG