Доступність посилання

ТОП новини

У Києві провели реконструкцію боїв Другої світової війни


Історична реконструкція Другої світової війни у Києві (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

У неділю в Києві на території Національному музеї народної архітектури та побуту Пирогово відбулася реконструкція боїв Другої світової війни в рамках військово-історичного фестивалю «Перемога.ua». Як повідомили організатори, акцією до 71-ї річниці Перемоги вони хотіли показати побут та озброєння в різних арміях під час Другої світової війни.

«Ми намагаємось висвітлити саме побутові аспекти, не впадаючи в політичні чи геополітичні моменти. Та просто візуалізувати історію в порівнянні з тією версією, що викладена в підручниках з історії. Тобто, це не просто якісь дати чи назви історичних документів. Ми показуємо, як жили та воювали солдати тих часів», – розповів організатор фестивалю «Перемога.ua» Максим Мясников.

Так, на фестивалі відвідувачам продемонстрували форму і зброю радянської армії, армії УПА, американських, британських військ та військових гітлерівської Німеччини.

У всіх таборах використали автентичну техніку, військове спорядження, зброю, речі побуту 40-х років 20 століття. Всі охочі могли потримати в руках різні зразки зброї тих часів, покататися на воєнних автомобілях, послухати лекції з історії.

На фестивалі також відбувся показовий бій воїнів УПА, які влаштували засідку для німецьких солдатів з використанням холостих патронів та піротехніки.

8-9 травня в Україні тривають заходи до Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

XS
SM
MD
LG