Доступність посилання

ТОП новини

Латвію запросили вступити до ОЕСР


Латвію офіційно запросили вступити до Організації економічної співпраці і розвитку після того, як країна здійснила необхідні реформи.

Як заявив генеральний секретар ОЕСР Хосе Анхель Ґуррія, Латвія зможе ділитися своїм важливим досвідом із нинішніми й майбутніми членами цього економічного об’єднання.

Однією з головних передумов вступу Латвії в ОЕСР називали подолання корупції в банківському секторі, який обслуговує значною мірою клієнтів із країн колишнього СРСР. У березні один із таких банків у Латвії, що мав клієнтів головно серед нерезидентів країни, закрили через залучення до відмивання грошей.

Близько половини з 26 зареєстрованих комерційних банків Латвії працюють з іноземцями. Латвійські банки вже не раз ловили на відмиванні грошей клієнтів із Росії й інших післярадянських держав. Зокрема, латвійські банки виявилися причетними до масової крадіжки коштів із бюджету Росії російськими посадовцями, яке викрив юрист Сергій Магнітський, чи до виведення з бюджету Молдови суми близько мільярда доларів.

Нині до Організації економічної співпраці і розвитку входить 34 країни.

Серед країн, із якими організація веде переговори про вступ, є також Литва й Естонія. Крім того, з післярадянських країн до таких переговорів запрошували ще Росію, але після початку її агресії проти України навесні 2014 року переговори з нею припинили.

XS
SM
MD
LG