Доступність посилання

ТОП новини

В уряді Туреччини не мають «великих сподівань» щодо безвізового режиму з ЄС


Волкан Бозкир
Волкан Бозкир

Міністр Туреччини з питань відносин із Європейським союзом Волкан Бозкир заявляє, що не має великих сподівань щодо перспективи досягнення угоди з ЄС про безвізовий режим для турецьких громадян. Про це він сказав 13 травня у Брюсселі після переговорів із комісаром ЄС з питань розширення Йоганнесом Ганом.

За словами Бозкира, переговори зайшли в «глухий кут», і ЄС має знайти «нову формулу», щоб вирішити питання.

Євросоюз напередодні застеріг, що скасування віз для громадян Туреччини може бути заблоковане, якщо Анкара не виконає своїх зобов’язань.

За словами президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, зобов’язання щодо зміни антитерористичного законодавства є серед передумов надання Анкарі візової лібералізації.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що його країна не виконуватиме цієї передумови, і звинуватив Брюссель у «лицемірстві».

Євросоюз і міжнародні правозахисні групи звинувачують Анкару у тому, що вона використовує своє антитерористичне законодавство для придушення прав журналістів й опозиції.

Скасування візового режиму є частиною домовленостей між Анкарою і Брюсселем щодо стримування потоку мігрантів до країн ЄС.

XS
SM
MD
LG