Доступність посилання

ТОП новини

На суд в анексованому Криму майданівцю Коломійцю викликали медиків – правозахисники


©Shutterstock
©Shutterstock

В анексованому Росією Криму 16 травня розпочалося чергове судове засідання у справі українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця, під час якого оголосили перерву через погане самопочуття підсудного.

Йому викликали в зал суду «швидку» медичну допомогу, повідомляють спостерігачі Польового правозахисного центру.

«У ході засідання Коломієць повідомив, що його стан здоров’я погіршився, піднялася температура. На даний момент оголошено перерву, викликана «швидка» медична допомога, щоб оглянути Андрія Коломійця. Після його огляду суддя ухвалить рішення про продовження судового засідання», – повідомляють правозахисники.

Київський районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, 14 квітня продовжив термін утримання Коломійця під вартою до 14 червня, його звинувачують у замаху на життя двох співробітників «Беркута» під час подій на Майдані в Києві взимку 2014 року.

Андрій Коломієць – громадянин України, житель Київської області, 1993 року народження.

15 травня 2015 року зі порушенням процесуальних норм Росії, як стверджують в Кримській правозахисній групі, його заарештували в Кабардино-Балкарії в Росії. Згодом його вивезли до Криму, і з 13 серпня 2015 року він перебуває в СІЗО Сімферополя. Андрій Коломієць раніше повідомляв правозахисникам, що до нього застосовувалися тортури на Північному Кавказі відразу після затримання. Зокрема, за його словами, це було зроблено також для того, щоб вибити з нього свідчення проти іншого вже засудженого майданівця Олександра Костенка.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG